Főoldal / Levesek / Húsleves kacsa farhátból és nyakból grízgaluskával

Húsleves kacsa farhátból és nyakból grízgaluskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsleves kacsa farhátból és nyakból grízgaluskával

Húsleves kacsa farhátból és nyakból grízgaluskával

Hozzávalók:

  • 1 db kacsafarhát
  • 2 db kacsanyak
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej zeller
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • egész fekete bors 
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 3 ek búzadara (gríz)
  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A farhátat kettévágom, a nyakat egyben hagyom. A csontos húst beteszem egy fazékba, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, és felöntöm vízzel.

Amíg a hús fő, elkészítem a galuskát és felvágom a zöldségeket.

A galuskához a tojást felverem, hozzáadom a grízt, sózom, összekeverem, ha túl sűrű, adok hozzá egy kevés levest.

A leveshez adom a zöldségeket.

Amikor a hús és a zöldségek is puhák, kanállal beleszaggatom a galuskát. Rövid idő alatt megfő, és tálalhatok.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére