Főoldal / Egytálételek / Töltött karalábélevél paradicsomszószban

Töltött karalábélevél paradicsomszószban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött karalábélevél paradicsomszószban

Töltött karalábélevél paradicsomszószban

Hozzávalók:

  • 11 db karalábé levél
  • 25 dkg darált hús (marha, sertés)
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 újhagyma zöldje
  • 2 db tojás
  • 1 zacskó gyors rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • 4 db paradicsom
  • Piros Arany
  • kethcup
  • Chili szósz
  • 1 db zöldségleves fűszerkeverék kocka
  • 1 db marhahús fűszerkeverék kocka
  • tejjföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst félig megfőzöm.

A hagymákat, petrezselymet, paprikákat felaprítom, beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, a darát húst, ráütöm a tojásokat, fűszerezem, összekeverem.

A karalábé levelek szárát levágom, a 8 nagyobbik levelet félreteszem, a többit a szárakkal együtt felaprítom.

A karalábéleveleket megtöltöm a töltelékkel, és hurkapálcikával rögzítem.

A paradicsomokat felaprítom, majd felteszem vízben főni, adok hozzá ketchupot, chili szószt, sózom, borsozom, megszórom paprikával, beleteszem a karalábélevelek szárát, és az aprított leveleket.

Majd jöhetnek a töltött karalábé levelek.

Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.

Rámorzsolom a fűszerkeverékeket.

Megfőzöm.

Tálaláskor teszek rá tejfölt

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére