Kávés-diós szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A tojást cukorral kihabosítjuk. Összevegyítjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót és a darált diót és hozzászitáljuk az alaphoz, majd lassan óvatosan beleforgatjuk.
A tepsit 27×37 cm beborítjuk ostyával. Ráöntjük a tésztát és elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük ki és 10 perc alatt megsütjük a piskótalapot.
Amíg sül elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingot és a grízt és sűrű pépet főzünk belőle. Az edényt berakjuk hideg vízbe, és a tetejét beborítjuk fóliával, hogy ne bőrösödjön be amíg hűl.
A puha vajat porcukorral kihabosítjuk, hozzákanalazzuk a kihűlt pépet, majd kihabosítjuk. Hozzáadunk egy púpos kanál darált kávét, majd a tört diót és végül a rumot. A krémet 2 részre osztjuk és a hűtőbe rakjuk dermedni.
Összeállítjuk a süteményt. A tálcára tesszük a lapot, megkenjük forró lekvárral és rákenjük a fele krémet, majd szirupba mártogatjuk a piskótát és sorban rárakjuk a krémre.
A piskótát lekenjük a krém másik felével és a sütit hűtőbe rakjuk éjszakára.
Másnap elkészítem habbá verjük a tejszínt. A hab 3/4 részét a süteményre simítjuk. A félretett 1/4 rész habba darált kávét keverünk habzsákba töltjük és kidíszítjük vele a sütemény tetejét.
Szeletelve kínáljuk.