Méteres süti torta formában
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
6 tojást szét választunk, egy tálba a fehérjét, egy másikba a sárgáját tesszük.
A fehérjét 12 dkg cukorral kemény habbá felverjük. A tojások sárgáját egyenként óvatosan belekeverjük. 12 dkg lisztet elkeverünk 1/2 csomag sütőporral, és beleforgatjuk a tojásos keverékbe. a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A másik piskótát ugyan így bekeverjük, de abba +2ek kakaóport is keverünk a sütőporos liszthez. Tűpróbáig sütjük, hagyjuk kihűlni.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a rumaromát, és apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.
A sima és a kakaós piskótát is kettévágjuk. Összeállítjuk a tortát. Alulra egy barna piskótalap, amire egy réteg krém kerül, erre egy fehér lap, és ezt is megkenjük krémmel, ismét barna lap, krém, végül fehér lap.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a torta tetejére simítjuk. A maradék krémmel díszítjük.
Ezt a receptet egy cukrász ismerősömnek köszönhetem.
Tipp / megjegyzés:
Ugyan olyan finom mint a méteres süti csak torta formában elkészítve.