Főoldal / Tészta ételek / Krumplis tészta

Krumplis tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumplis tészta

Krumplis tészta

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 púpos evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsír

A tésztához:

  • 0,5 kg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl víz
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Mély tálban tésztát gyúrunk, úgy hogy a lisztbe beleöntjük a tojásokat, a sót és a vízből egy keveset.
Elkezdjük gyúrni. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy elváljon az edény falától a tészta.
Ekkor deszkán gyúrjuk tovább. Amikor kemény tésztát kaptunk, lisztezett deszkán, lisztezett sodrófával a fele tésztát kinyújtjuk Kb. 2 mm-es vastagságúra.
Ekkor feltekerjük a sodrófára,hosszában félbevágjuk, majd újból félbevágjuk és egyik felét félre tesszük , majd egyenlő nagyságú kockákat vágunk.
Szétterítve szárítjuk.

Ezalatt, a bográcsban 2-3 liternyi vizet forralunk pici sóval és a forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát.
Az elején kevergetjük, hogy ne tapadjon le, ha feljött a víz tetejére, megkóstoljuk és ha már majdnem megfőtt, leszűrjük és kizsírozott edénybe tesszük.

A maradék vízben puhára főzzük a meghámozott, felkockázott burgonyát. Kivesszük a bográcsból és félretesszük.
(A maradék léből, egy jó ízű levest készíthetünk, kár elönteni, mert finom íze van.)

A bográcsban felhevítjük a zsírt, és megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is.
Megsózzuk, borsozzuk és a tűzről levéve beleöntjük a pirospaprikát. Megkeverjük, majd beleöntjük a főtt burgonyát és kevergetve összetörjük.
Hozzáadjuk a tésztát és ezzel is jól elkeverjük.

Ha kell sózzuk és melegen, ecetes uborkával vagy fejes salátával tálaljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére