Főoldal / Szárnyas Ételek / Édes savanyú sült csirke és kurkumás piláf

Édes savanyú sült csirke és kurkumás piláf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Édes savanyú sült csirke és kurkumás piláf

Édes savanyú sült csirke és kurkumás piláf

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell bőrös (vagy bármi más, amit szerünk)

A páchoz:

  • 3 ek olívaolaj vagy kukoricaolaj
  • 3 ek erős csiliszósz
  • 5-6 ek méz
  • 1 citrom leve
  • 4-5 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 1-2 tk só

A piláfhoz:

  • 2 bögre rizs
  • 2-3 ek olaj
  • 5 bögre forró víz/húsleves
  • só, bors,
  • 1 tk kurkuma
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 20 dkg brokkoli
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A pác hozzávalóit jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkedarabokat és folpackkal lefedve legalább 3 órára hűtőbe tesszük. De lehet, egy egész éjszakára is.

Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük a húst, és lefedve sütjük 200 fokon kb. 1 órát, majd a fóliát levéve szépen megpirítjuk a tetejét. Ha kisebbre darabolt húst használunk, lehet, hogy kevesebb idő is elég, ellenőrizni kell a húst, hogy átsült-e a közepe.

Egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat, beleteszünk a 2 bögre rizst, és pár percig folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, és óvatosan felöntjük 5 bögrényi forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a kurkumát. Visszatesszük a tűzhelyre, lecsökkentjük a hőfokot és lefedve főzzük a rizst.

Kb. 10 perc múlva beletesszük a csicseriborsó konzervet, az apróra vágott brokkolit és összerázzuk. Újra lefedjük, és így főzzük még kb. 15 percig, Ilyenkor már nem emeljük fel a fedőt és nem keverjük a rizst. Lezárjuk a lángot és hagyjuk még puhulni a rizst 10-15 percig.

(Az adagot lehet felezni, a lényeg az, hogy 1 rész rizshez 2 és fél rész forró vizet vagy húslevest használjunk. Az is fontos, hogy olyan edényben főzzük, amiben nem tud leégni a rizs.)

Tálaláskor a rizst és a húst tányérra tesszük, meglocsoljuk a hús alól maradt édes savanyú szósszal.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére