Főoldal / Desszertek / Szezámos sajtos rúd

Szezámos sajtos rúd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szezámos sajtos rúd

Szezámos sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál. bor vagy ecet
  • só ízlés szerint (nálam 1 tk.)
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt
  • fekete szezámmag (sima szezámmag is jó)
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálba tesszük, és tésztát gyúrunk belőle. (fontos, hogy a margarin puha, szobahőmérsékletű legyen)

A tésztacipót folpackba csomagoljuk, és egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap picit átgyúrjuk, és lisztezett deszkán 0.5 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.Derelyevágóval vagy késsel és csíkokra vágjuk.
A szezámos-sajtos tésztacsíkokat tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15perc alatt megsütjük.

Finom, sós ropogtatni-való.

Remek, sós ropogtatni való.

Szezámos sajtos rúd 4.75/5 (4 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére