Főoldal / Levesek / Nektarin krémleves

Nektarin krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nektarin krémleves

Nektarin krémleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg nektarin
  • 12 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dl tejszín
  • 3-4 dl víz (attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk)
  • 1/2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • fahéj
  • szegfűszeg ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • bogyós gyümölcsök vegyesen
  • Nektarin szeletek
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, és apró gerezdekre vágjuk.

Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és ízlés szerint a fűszereket. (én egy-egy késhegynyit tettem bele)
Alacsony lángon addig melegítjük, míg a cukor feloldódik, de a gyümölcsöt ne főzzük szét teljesen.

Bot mixerrel pürésítjük, ekkor kóstoljuk meg, mert ilyenkor még ízlés szerint édesíthetünk rajta. A pudingport kikeverjük a tejszínnel, majd óvatosan a leveshez csurgatjuk. (ha túl sűrű a leves adjunk hozzá még egy kis vizet)

Alacsony lángon pár perc alatt besűrítjük.
Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, majd gyümölcsökkel a tetején kínáljuk.

Nektarin krémleves 4.50/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére