

Nektarin krémleves
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, és apró gerezdekre vágjuk.
Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és ízlés szerint a fűszereket. (én egy-egy késhegynyit tettem bele)
Alacsony lángon addig melegítjük, míg a cukor feloldódik, de a gyümölcsöt ne főzzük szét teljesen.
Bot mixerrel pürésítjük, ekkor kóstoljuk meg, mert ilyenkor még ízlés szerint édesíthetünk rajta. A pudingport kikeverjük a tejszínnel, majd óvatosan a leveshez csurgatjuk. (ha túl sűrű a leves adjunk hozzá még egy kis vizet)
Alacsony lángon pár perc alatt besűrítjük.
Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, majd gyümölcsökkel a tetején kínáljuk.