Főoldal / Levesek / Nektarin krémleves

Nektarin krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nektarin krémleves

Nektarin krémleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg nektarin
  • 12 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dl tejszín
  • 3-4 dl víz (attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk)
  • 1/2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • fahéj
  • szegfűszeg ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • bogyós gyümölcsök vegyesen
  • Nektarin szeletek
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, és apró gerezdekre vágjuk.

Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és ízlés szerint a fűszereket. (én egy-egy késhegynyit tettem bele)
Alacsony lángon addig melegítjük, míg a cukor feloldódik, de a gyümölcsöt ne főzzük szét teljesen.

Bot mixerrel pürésítjük, ekkor kóstoljuk meg, mert ilyenkor még ízlés szerint édesíthetünk rajta. A pudingport kikeverjük a tejszínnel, majd óvatosan a leveshez csurgatjuk. (ha túl sűrű a leves adjunk hozzá még egy kis vizet)

Alacsony lángon pár perc alatt besűrítjük.
Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, majd gyümölcsökkel a tetején kínáljuk.

Nektarin krémleves 4.25/5 (4 értékelés)

Marcsi (621 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére