Főoldal / Desszertek / Szilvalekváros diós linzer

Szilvalekváros diós linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Szilvalekváros diós linzer

Szilvalekváros diós linzer

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 kis pohárka rum (elhagyható)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • annyi tejföl amennyit felvesz

A töltelékbe:

  • 40 dkg szilvalekvár
  • 15 dkg durvára vágott dió

A lekenéshez:

  • 1 db tojás
  • 1-2 ek. cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a rummal és annyi tejföllel amennyit felvesz összegyúrjuk.
A tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéosztjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és az előkészített tepsibe simítjuk. Vastagon megkenjük a lekvárral, majd megszúrjuk a durvára vágott dióval.
A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk bele a sütemény tetejét. A rácsokat felvert tojással lekenjük és ha szeretné kevés kristálycukorral is megszórhatjuk.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, szeletelve és porcukorral meghintve kínáljuk.

Szilvalekváros diós linzer 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére