Csokoládés torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit vegyítsük el, majd keverjük hozzá a nedves összetevőket is.
Habverővel dolgozzuk alaposan össze. Öntsük a tésztamasszát egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült e.
Hagyjuk kihűlni.
Kínálhatjuk porcukorral megszórva friss gyümölcsökkel vagy készíthetünk rá egy finom csokoládés krémet.
Csokoládés krémhez:
25 dkg csokoládé
2,5 dl habtejszín
A tejszínt forrósítsuk fel, öntsük a csokoládéra, keverjük el és hűtsük be néhány órára. Ha kihűlt, habverővel keverjük jól át. Simítsuk a torta tetejére és díszítsük friss bogyós gyümölccsel.