Főoldal / Főzelékek / Kapros tejszínes tökfőzelék sült párizsival tükörtojással

Kapros tejszínes tökfőzelék sült párizsival tükörtojással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros tejszínes tökfőzelék sült párizsival tükörtojással

Kapros tejszínes tökfőzelék sült párizsival tükörtojással

Hozzávalók:

  • 1 db közepes nagyságú tök fele
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet párizsi
  • 2 tojás
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • tejszín
  • liszt
  • olaj
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát,. hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot.

Főzöm. Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a párizsi szeleteket, s a tükörtojásokat.

Tálaláskor a tányérra teszem a tökfőzeléket, s rá .a párizsit, a tükörtojást.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére