Főoldal / Főzelékek / Kapros tejszínes tökfőzelék sült párizsival tükörtojással

Kapros tejszínes tökfőzelék sült párizsival tükörtojással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros tejszínes tökfőzelék sült párizsival tükörtojással

Kapros tejszínes tökfőzelék sült párizsival tükörtojással

Hozzávalók:

  • 1 db közepes nagyságú tök fele
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet párizsi
  • 2 tojás
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • tejszín
  • liszt
  • olaj
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát,. hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot.

Főzöm. Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a párizsi szeleteket, s a tükörtojásokat.

Tálaláskor a tányérra teszem a tökfőzeléket, s rá .a párizsit, a tükörtojást.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére