Főoldal / Vegetáriánus / Polenta-puliszka

Polenta-puliszka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Polenta-puliszka

Polenta-puliszka

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricadara, vagy liszt
  • 5 dl víz
  • 2 dkg vaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sós vizet felforraljuk egy kanál kukoricadarával vagy liszttel, hogy ne legyen csomós.
Ezután hozzákeverjük a többi darát vagy lisztet lassú tűzön melegítve sűrű kását készítünk belőle. Vigyázzunk arra, hogy nehogy odaégjen.

Belekeverjük a vajat és kivajazott vagy nedves tálba, esetleg tepsibe öntjük, hogy megdermedjen.

Tetszés szerint szeleteljük, vagy kiszúró formával kiszaggatjuk.

Ha pirítanánk, azt olaj nélküli serpenyőben tegyük.
(Oldalanként kb 2 percig)

Tipp / megjegyzés:
Még dermedés előtt is tálalható, kásaként.
Így pörköltekhez, szaftos ételekhez, ragukhoz jobban passzol.
Rétegezve, töltve is szinte bármilyen variációban készíthető!
Dermedés után, sütés nélkül vagy sütve egyaránt illik bármilyen főétel mellé.
Sütőben is süthető illetve pirítható.

Polenta-puliszka 5.00/5 (1 értékelés)

Szani konyhája (3 Recept)

Hobbim a sütés-főzés, ezért-ha már így alakult, szívesen megosztom másokkal a tapasztalataimat, receptjeimet. Igyekszem egyszerű, érdekes és bárki számára kivitelezhető ételeket publikálni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére