Főoldal / Desszertek / Rumos fahéjas szilvalekváros süti

Rumos fahéjas szilvalekváros süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rumos fahéjas szilvalekváros süti

Rumos fahéjas szilvalekváros süti

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 12 dkg diabetikus süteményliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • fél dl langyos vízben feloldott édesítőszer

A tetejére:

  • szilvalekvár
  • 2-3 ek. rum (vagy kevés rumaroma)
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét  kemény habbá felverjük.
Beleforgatjuk a tojások sárgáját, a vizet, és apránként a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan simára keverjük.

Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. A szilvalekvárt elkeverjük a  rummal, és egy kiskanál segítségével halmokat rakunk belőle a tészta tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ezt a sütit így a cukorbetegek, liszt érzékenyek, fogyózok is fogyaszthatják. Rizsliszt, kukorica lisztből áll.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére