Főoldal / Torták / Zserbó torta

Zserbó torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zserbó torta

Zserbó torta

Hozzávalók:

  • 1 deka élesztő
  • 1 deci tej
  • 35 deka liszt
  • 1 kanál tejföl
  • 5 deka cukor
  • 20 deka vaj
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 15 deka darált dió
  • 10 deka cukor
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • sárgabaracklekvár

A tetejére:

  • olvasztott csokoládé
  • darált dió
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A darált diót elkeverjük  cukorral és a reszelt citromhéjjal majd félretesszük.

Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett deszkán egyesével vékonyra kinyújtjuk őket, és a tortaforma alját ráhelyezve méretre vágjuk a lapokat.

A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd belehelyezzük az első lapot.
Megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukrozott darált dióval.
Befedjük a második lappal, amire ismét lekvár, és dió következik. Így folytatjuk a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók. Legfelülre lap kerüljön.
A tésztát fogvájóval átszurkáljuk párszor, hogy ne legyen hólyagos sülés után.

A tortaformát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, és bevonjuk vízgőz felett felolvasztott csokoládéval.
A teteje tetszés szerint díszíthető darált/felezett dióval.

Értékeld a receptet

Domján Mária (559 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére