Zserbó torta
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A darált diót elkeverjük cukorral és a reszelt citromhéjjal majd félretesszük.
Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett deszkán egyesével vékonyra kinyújtjuk őket, és a tortaforma alját ráhelyezve méretre vágjuk a lapokat.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd belehelyezzük az első lapot.
Megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukrozott darált dióval.
Befedjük a második lappal, amire ismét lekvár, és dió következik. Így folytatjuk a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók. Legfelülre lap kerüljön.
A tésztát fogvájóval átszurkáljuk párszor, hogy ne legyen hólyagos sülés után.
A tortaformát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, és bevonjuk vízgőz felett felolvasztott csokoládéval.
A teteje tetszés szerint díszíthető darált/felezett dióval.