Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Almás diós linzer

Almás diós linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás diós linzer

Almás diós linzer

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg tönkölybúza liszt  világos
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 db citrom héj-reszelve
  • 2 db tojássárgája

A töltelékhez:

  • 20 dkg alma-tisztítva reszelve
  • 2 dkg DW 1:4 negyedannyi cukor helyettesítő
  • 2 tk. fahéj
  • 4 ek. baracklekvár

A tetejére:

  • tojásfehérje
  • 5 dkg dió durvára vágva
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A liszttel elmorzsoljuk a vajat majd a cukrot, és a citrom héjat is belekeverjük. A tojássárga hozzáadásával összeállítjuk a tésztát.
Zárt tálban, hideg helyen egy órát pihentetjük.
Enyhén lisztezett munkalapon 3mm vastagra kinyújtjuk majd hagyományos linzer kiszúróval kiszúrjuk

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A lyukas darabokat lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk durvára vágott dióval.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, a nem lyukas darabra lekvárt kenünk és kevés tölteléket teszünk rá. Befedjük a lyukas lappal.

A töltelékhez az almát összekeverjük cukorral, ízesítjük a fahéjjal és megpároljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Almás diós linzer 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére