Főoldal / Desszertek / Ribizlis zebratorta

Ribizlis zebratorta

Ribizlis zebratorta

Ribizlis zebratorta

Hozzávalók:

  • 17 dkg tönköly liszt világos
  • 5 dkg tönköly liszt teljes kiőrlésű
  • 16 dkg vaj (vagy margarin)
  • 4 g sütőpor
  • 3,5 dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
  • (vagy 14 dkg cukor)
  • 4 db tojás
  • 2 db vanília kikapart magja
  • 42 dkg natúr joghurt
  • 1,5 ek. kakaópor
  • 20 dkg ribizli (tisztítva)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük.

A puha vajat, a tojással, a cukorpótlóval (vagy a cukorral), és a vaníliával elkeverjük. Majd felváltva beledolgozzuk a sütőporos lisztet és a natúr joghurtot.
Az így kapott masszát ketté vesszük, és  az egyikhez hozzákeverjük a kevés vízben (kb. 1 ek.) feloldott kakaóport.

Egy 20 cm-es kapcsos sütőformát sütőpapírral kibélelünk, majd az egyik masszából 1 kanállal a forma közepére adagolunk, a másik masszából az előző halom tetejére egy kanállal, ( közben rakunk rá ribizli szemeket is ) ezt váltakozva addig folytatjuk míg a tészták és a ribizli el nem fogynak.
A tortaformát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol a sütemény kb 40 perc alatt megsül.

A kihűlt tortát, porédesítővel (vagy porcukorral) megszórva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére