Ribizlis zebratorta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük.
A puha vajat, a tojással, a cukorpótlóval (vagy a cukorral), és a vaníliával elkeverjük. Majd felváltva beledolgozzuk a sütőporos lisztet és a natúr joghurtot.
Az így kapott masszát ketté vesszük, és az egyikhez hozzákeverjük a kevés vízben (kb. 1 ek.) feloldott kakaóport.
Egy 20 cm-es kapcsos sütőformát sütőpapírral kibélelünk, majd az egyik masszából 1 kanállal a forma közepére adagolunk, a másik masszából az előző halom tetejére egy kanállal, ( közben rakunk rá ribizli szemeket is ) ezt váltakozva addig folytatjuk míg a tészták és a ribizli el nem fogynak.
A tortaformát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol a sütemény kb 40 perc alatt megsül.
A kihűlt tortát, porédesítővel (vagy porcukorral) megszórva kínáljuk.