Joghurtos pitetorta (Barackkal és meggyel)
Hozzávalók:(26-cm-es tortaformához)
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd egy kézi habverővel kikeverjük.
Ezután a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk és egyneművé keverjük.
Végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy tortaforma (vagy szögletes magasabb falú tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a tésztát.
A meggyszemeket kimagozzuk, a felét a sütemény tetejére szórjuk. A barackokat kimagozzuk, kockákra vágjuk és a felét szintén a tészta tetejére szórjuk. Meghintjük fahéjas cukorral, majd betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe.
15 perc sütés után mikor a már rászórt gyümölcsök lesüllyedtek a tésztába, rászórjuk a maradék gyümölcsöt majd visszatesszük a sütőbe és újabb 15-20 perc alatt készre sütjük. Így készítve, a sütemény tetején és benne is találunk majd gyümölcsöket.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából. Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.