Főoldal / Desszertek / Joghurtos pitetorta (Barackkal és meggyel)

Joghurtos pitetorta (Barackkal és meggyel)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos pitetorta (Barackkal és meggyel)

Joghurtos pitetorta (Barackkal és meggyel)

Hozzávalók:

(26-cm-es tortaformához)

  • 3 tojás
  • 1 bögre porcukor
  • 3 dl görög joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 bögre liszt
  • 1/2 cs. sütőpor

A tetejére:

  • 2-3 db őszibarack
  • 3 db sárgabarack
  • 1 marék meggy
  • fahéjas cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd egy kézi habverővel kikeverjük.
Ezután a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk és egyneművé keverjük.

Végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy tortaforma (vagy szögletes magasabb falú tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a tésztát.

A meggyszemeket kimagozzuk, a felét a sütemény tetejére szórjuk. A barackokat kimagozzuk, kockákra vágjuk és a felét szintén a tészta tetejére szórjuk. Meghintjük fahéjas cukorral, majd betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe.

15 perc sütés után mikor a már rászórt gyümölcsök lesüllyedtek a tésztába, rászórjuk a maradék gyümölcsöt majd visszatesszük a sütőbe és újabb 15-20 perc alatt készre sütjük. Így készítve, a sütemény tetején és benne is találunk majd gyümölcsöket.

A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából. Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.

Joghurtos pitetorta (Barackkal és meggyel) 4.75/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére