Főoldal / Szárnyas Ételek / Ragacsos csirkeszárnyak

Ragacsos csirkeszárnyak

Ragacsos csirkeszárnyak

Ragacsos csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 dl szójaszósz
  • 4 ek méz
  • 1 dl ketchup
  • 1 tk. curry
  • 1 csipet chili pehely ( aki nem szereti, ki is hagyhatja)
  • 1 dl olaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ág oregano (vagy 1 tk. szárított)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, majd alaposan beleforgatjuk a csirkehúst. Letakarjuk, és legalább két órán át hagyjuk pácolódni a hűtőben, (én egy éjszakát hagytam a pácban).

Pácolódás után sütőtálba tesszük a szárnyakat, és ráöntjük a tálban maradt páclevet is.

Lefedjük alufóliával, így sütjük egy órán át, majd fólia nélkül, kétszer-háromszor meglocsolgatva, vagy megforgatva, még egy fél órát.

Jó étvágyat kívánok!

 

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére