Főoldal / Kelt tészták / Krumplis kenyérlángos

Krumplis kenyérlángos

Krumplis kenyérlángos

Krumplis kenyérlángos

Hozzávalók:

  • 55 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 nagyobb főtt, áttört krumpli
  • 1 tk. cukor
  • 1,5 tk. só
  • 4 ek. olaj

A feltéthez:

  • 375 g 20%-os tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • házi kolbász
  • paprikás szalámi
  • kockázott kolozsvári szalonna vagy bacon
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kockázott szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk.

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Még melegen áttörjük és kihűtjük.

Egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, majd nyakonöntjük a langyos tejjel és hagyjuk, hogy felfusson.

Hozzáadjuk a krumplit és az olajat, majd rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Ez a művelet kézzel és géppel is elvégezhető!

Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A tejfölt ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát valamint az apróra vágott kaprot.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, hőlégkeveréssel. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a megkelt tésztát rátesszük és a kezünkkel egyenletesen eloszlatjuk rajta.
A tésztán egyenletesen elsimítjuk az ízesített tejfölt, majd rászórjuk a felaprított szalámit, a kolbászt, bacont, és a finomra vágott lilahagymát.
Betoljuk a sütőbe, majd 10 perc eltelte után a hőfokot 180 fokra mérsékeljük és további 15-20 perc alatt készre sütjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére