Szedres dunahullám
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az eperpudingot a tejjel és kevés cukorral sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A 25deka margarint a 20deka porcukorral, és a tojások sárgájával habosra kikeverjük.
A tojások fehérjét habbá verjük.
A fehérjehabot lazán a sárgájás keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
A fele masszából sütőpapiros tepsire kanalanként halmokat teszünk.
A maradék tésztához kakaóport,és 2kanál tejet keverünk.
A csokis masszát a kihagyott részekre halmozzuk.
A tészta tetejére szeder szemeket teszünk.
170fokra előmelegített sütőben megsütjük.(kb 20-25perc)
Amikor kihűlt a papírt lehúzzuk róla, és elkészítjük a krémet a tésztára.
A puha margarint habosra keverjük a cukorral, és apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.A krémet a kihűlt lapra simítjuk.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és a pudingos krémre simítjuk. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.