Főoldal / Desszertek / Szedres dunahullám

Szedres dunahullám

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szedres dunahullám

Szedres dunahullám

Hozzávalók:

  • 2 cs. margarin
  • 40 deka porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 30 deka liszt
  • 15 kanál tej
  • 2 kanál holland kakaópor
  • mirelit szeder
  • 2 cs. eper puding
  • 5 deci tej
  • 15dkg csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az eperpudingot a tejjel és kevés cukorral sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.

A 25deka margarint a 20deka porcukorral, és a tojások sárgájával habosra kikeverjük.
A tojások fehérjét habbá verjük.
A fehérjehabot lazán a sárgájás keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet.

A fele masszából sütőpapiros tepsire kanalanként halmokat teszünk.

A maradék tésztához kakaóport,és 2kanál tejet keverünk.
A csokis masszát a kihagyott részekre halmozzuk.
A tészta tetejére szeder szemeket teszünk.

170fokra előmelegített sütőben megsütjük.(kb 20-25perc)
Amikor kihűlt a papírt lehúzzuk róla, és elkészítjük a  krémet a tésztára.

A puha margarint habosra keverjük a cukorral, és apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.A krémet a kihűlt lapra simítjuk.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és a pudingos krémre simítjuk. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Szedres dunahullám 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére