Főoldal / Levesek / Tejfölös medvehagymaleves

Tejfölös medvehagymaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös medvehagymaleves

Tejfölös medvehagymaleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1/2 póréhagyma zöldjével
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 db chili paprika
  • 2 db húsleves vagy zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • vaj
  • olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 l víz
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a póréhagymát és az újhagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.

Kis idő után hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Összeforralom.

Petrezselyemzölddel megszórva, tejföllel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
A medvehagyma ideje van, igyekszem ezt kihasználni.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére