Főoldal / Levesek / Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel fagylalttal

Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel fagylalttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel fagylalttal

Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel fagylalttal

Hozzávalók:

  • 1/2 sárgadinnye 
  • 1 dl kaukázusi kefir 
  • 1 dl tej
  • 1 dl muskotályos bor
  • 1 tk méz
  • 1/2 citrom
  • 5 mentalevél
  • kevés gyömbér
  • porcukor tetszés szerint
  • késhegynyi vaníliás cukor
  • 1 szál mentavirág
  • 2 gombóc vanília fagylalt
  • 1 gombóc eper fagylalt
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:1 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A dinnyét megfelezem, magját és héját eltávolítom, a húsát nagyobb darabokra vágom, a gyömbért, mentalevelet aprítom, beleteszem a keverőedénybe. Beleöntöm a citrom kifacsart levét, s a többi hozzávalót. Botmixerrel összekeverem, néhány órára hűtőszekrénybe teszem.

Amikor már jól lehűlt, kehelybe öntöm, s nyomok rá 2 gombóc vanília és 1 gombóc eper fagylaltot, díszítem mentalevéllel, s teszek bele szívószálat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére