Főoldal / Kelt tészták / Fánk Györgyitől

Fánk Györgyitől

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fánk Györgyitől

Fánk Györgyitől

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1 dl rum
  • 4 dkg élesztő
  • 3-4 dl tej
  • fél l olaj a sütéshez
  • fél üveg nutella
  • színes tortadara
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

1 dl liter tejben elkeverünk 1 kis kanál cukrot, élesztőt, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe elkeverjük a maradék cukrot, beletesszük a tojássárgáját, rumot, olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt.
A maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.

Egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát,1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy szagattóval fánkokat szaggatunk belőle.
Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a fánkokat, fedő alatt sütjük, megforgatjuk, a másik oldalát már nem kell lefedni.

Melegen belemártjuk a nutellába és a tortadarába.

Tipp / megjegyzés:
Ízesíthetjük bármi féle lekvárral is.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére