Főoldal / Reggelik / Zabkása II

Zabkása II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabkása II

Zabkása II

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 5 dkg zabpehely
  • édesítő
  • Ízesítésnek alma
  • diákcsemege
  • mazsola, vagy bármilyen gyümölcs
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejben addig főzzük a zabpelyhet, amíg a levét be nem issza ( kb. 10 perc). Ízlésünk szerint ízesítjük cukorral, édesítővel, gyümölcsökkel, mazsolával…stb. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.

A nap első étkezése fel kell, hogy töltsön energiával, tartalmaznia kell vitaminokat, ásványi anyagokat, és rostokat is. Hát a zabpehely pont ilyen, és még fogyókúrázóknak is ideális.

Tipp / megjegyzés:
Érdemes belőle több adagot készíteni és akkor csak elővesszük a hűtőből meglangyosítjuk és máris fogyaszthatjuk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére