Főoldal / Desszertek / Habroló

Habroló

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habroló

Habroló

Hozzávalók:

  • 1 cs. vajas mirelit tészta
  • 2 tojás fehérje
  • 1 tojás sárgája
  • 15 deka cukor
  • 15 deka málna
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vajastésztát kiolvasztom és lisztes gyúródeszkán kinyújtom .
Én hosszúkásra nyújtottam ki kb 30-35 centisre.

A mikor kinyújtottam, kb 2-3 centi szélességű csíkokat vágok belőle. Tojás sárgájával lekenem, és a habroló csőre, amit kicsit olajjal bekentem, szép egyenletesen rátekerem.

180-190 fokon szép pirosra megsütöm.

Amikor kihűlt, lehúzom a csövekről, és megtöltöm a málna habbal.

Málnahab készítése:
A tojások fehérjét a cukorral, és az átpasszírozott málnával, gőz felett kemény habbá verem.

A rolókat megtöltöm és porcukorral meghintem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére