Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Diós és mákos bejgli Tündi konyhájából

Diós és mákos bejgli Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diós és mákos bejgli Tündi konyhájából

Diós és mákos bejgli Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (hideg)
  • 1 cs. instant élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tej (langyos)
  • csipet só
  • 1 db tojás a lekenéshez

A diós töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 1 dl tej
  • 18 dkg porcukor
  • 1 ek. sárgabaracklekvár
  • 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 kk. rumaroma
  • mazsola ízlés szerint (de elhagyható)

A mákos töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 1,5 dl tej
  • 18 dkg porcukor
  • 2 ek. sárgabaracklekvár
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • mazsola ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(tepsi mérete: 22cm x 30cm) Egy rúd diós, és egy rúd mákos bejglink lesz!

Először a töltelékeket készítjük el: a tejbe a diós töltelék összes hozzávalóit beletesszük, és állandó keverés mellett jól felfőzzük, majd félre tesszük hűlni. A mákos tölteléket ugyan így készítjük el, mint a diósat.

Tészta elkészítése: a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tészta többi hozzávalóit is beletesszük, majd jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, két egyforma cipóra. Lisztezett, sík felületen az egyik cipót vékony téglalap alakúra nyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a diós tölteléket. A tészta széleit (kb. 2cm) a töltelékre felhajtjuk, majd feltekerjük. A másik cipóval ugyan így járunk el, csak mákos tölteléket kenünk rá.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a két rúd bejglit. A felvert tojással lekenjük a tetejét (először vízszintesen, majd függőlegesen) és a villával kicsit megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük (a sütési idő felénél sütőpapírt tettem a tetejére, hogy ne nagyon barnuljon meg).
Mikor már megsült és kihűlt, szép egyforma szeleteket vágunk belőlük.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (130 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére