Főoldal / Desszertek / Vaníliakrémes muffin

Vaníliakrémes muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliakrémes muffin

Vanília krémes muffin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 17 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg porcukor(attól függően, hogy mennyire szeretnénk édesre)

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 tk olaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral felhabosítjuk. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A masszát muffin-papírral bélelt formákba szedjük. Minden mélyedést 3/4-ig töltünk meg a masszával. Előmelegített sütőben 180fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejben sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. (fontos, hogy a puding hideg legyen, mert csak akkor kapunk sima krémet) A vaníliás krémet nyomózsákba töltjük.

A kihűlt muffinok tetejét levágjuk (megskalpoljuk őket) , majd a vaníliás krémből minden muffin alsó felére nyomunk egy adagot.

A csokoládét az olajjal vízgőz felet megolvasztjuk, és a muffinok tetejét bevonjuk vele. A csokoládés „tetőket” visszahelyezzük a krém tetejére.

Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Vaníliakrémes muffin 3.80/5 (5 értékelés)

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére