Főoldal / Egytálételek / Fehérboros, zöldséges sertésragu

Fehérboros, zöldséges sertésragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros, zöldséges sertésragu

Fehérboros, zöldséges sertésragu

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéslapocka
  • 10 dkg zeller
  • 10 fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 szál friss fokhagyma
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 2 evőkanál édes paprikakrém
  • 1 kk. bors
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl száraz egri fehérbor
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Felcsíkozzuk a húst, majd megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.
Lehetőleg egyforma méretű darabokra.
Egy serpenyőben a felhevített olajban hirtelen átsütjük a húst. Ráöntjük a paprikakrémeket és jól átforgatjuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket és fűszerezzük sóval, borssal. Többszöri kevergetés mellett, fedő alatt főzzük.

Figyeljünk rá, hogy mindig legyen alatta lé.

Ha a hús és a zöldségek nem engednének ki elegendő nedvességet, pici vizet önthetünk alá.
Közben simára keverjük a lisztet, a fehérborral és a húsunkra öntjük.
Közepes lángon, még 20 percig főzzük.
A végén ízlés szerint megborsozzuk.

Fehérboros, zöldséges sertésragu 4.57/5 (7 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére