Főoldal / Befőzés / Bodzaszörp-Nemzetikonyhától

Bodzaszörp-Nemzetikonyhától

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bodzaszörp-Nemzetikonyhától

Bodzaszörp II

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kristálycukor
  • 10-12 db bodzavirág
  • 4 db citrom
  • 3 liter víz
  • 10 szem citrompótló tabletta
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A vizet egy nagy edényben felforraljuk és beleöntjük a kristálycukrot.
Újraforraljuk majd mikor kicsit lehűlt, beletesszük a bodzavirágot.
Lehűtjük, majd beletesszük a 2 felkarikázott citromot és a másik kettő levét.

Felolvasztjuk a citrompótlót és azt is hozzáöntjük.

Letakarjuk egy ruhával és hűvös helyen, kevergetés mellett, több napig állni hagyjuk.
Ekkor leszűrjük és üvegekbe öntjük.

Fontos, hogy olyan helyen szedjük a bodzavirágot, hogy ne legyen poros és piszkos, mert nem szabad megmosni. Ha megmossuk, a nektár kijön belőle és nem lesz megfelelő aromája a szörpnek!

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére