Főoldal / Kelt tészták / Káposztás lángos

Káposztás lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás lángos

Káposztás lángos

Hozzávalók:

A párolt káposztához:

  • 1 kis fej káposzta
  • bors só
  • kevés olaj

A lángos tésztához:

  • 500 g liszt
  • 25 g friss élesztő
  • 1 tojás
  • 2 pohár kefir
  • 1 kávéskanál só

A sütéshez:

  • 0.5 – 1 liter olaj ( a lábos méretétől függően)

 

Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd nylonnal letakarva hűtőben kelesztjük.

A káposztát lereszeljük, és erősen borsos párolt káposztát készítünk belőle.
Szóval a káposztát kevés olajon, mérsékelt tűzön, lefedve megdinszteljük, sóval-borssal ízesítjük és néha megkeverjük, hogy ne ragadjon le.

A megkelt tészta felét lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, ráöntjük a langyos vagy hideg káposztát, majd rásimítjuk a maradék tésztát.

Nyújtófával ujjnyi vastagra nyújtjuk, felkockázzuk (kb. 10 x 10 cm-esekre), és olajos kézzel kis cipókat formázunk belőle.
Ezeket tálcára téve langyos helyen 10-15 percet pihentetjük.

A cipókat 15cm-es lángosokká formázzuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Ebből a mennyiségből kb 10-15 lángos lesz.

Káposztás lángos 4.50/5 (2 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére