Főoldal / Szárnyas Ételek / Szalonnás-hagymás kacsamáj

Szalonnás-hagymás kacsamáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Szalonnás-hagymás kacsamáj

Szalonnás-hagymás kacsamáj

Hozzávalók:

  • 6-8 db kacsamáj
  • 20 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 kisebb póréhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 kk .majoránna
  • nagyobb csipetnyi kakukkfű
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1/2 ek.  zsír (kacsa v. sertés)
  • 0,5 dl víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kacsamájat ízlés szerint daraboljuk fel. A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe tegyük bele a zsírt, és a császárszalonnát, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát, majd néha megkeverve, pároljuk üvegesre.

Amikor a hagyma már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, alaposan forgassuk, keverjük össze, ízlés szerint fűszerezzük, adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve, főzzük kb. 10 perc alatt készre. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána, és figyeljünk, nehogy a máj túlfőjön)

Tipp / megjegyzés:
A kacsamájhoz ízlés szerint készítsünk köretet. Én krumplipürét készítettem, de illik hozzá a tarhonya, a bulgur, rizs.

Szalonnás-hagymás kacsamáj 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére