Főoldal / Befőzés / Málna lekvár

Málna lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málna lekvár

Málnalekvár 2

Hozzávalók:

  • 1,2 kg málna
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag dzsemfix
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A málnát megtisztítjuk, majd kimérjük a dzsemfix tasakján előírt mennyiséget.
Ízlés szerint pépesítjük, vagy csak a felét pürésítjük, a többit egészben hagyjuk.

(Nálam a magok is benne maradnak, ha valaki nem szereti, akkor átpasszírozhatja)

Hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.
Ha már zubogva forr, lehúzzuk a tűzről, ha szükséges a habot eltávolítjuk.

Az elkészült lekvárt alaposan kimosott, kifőzött csavaros üvegekbe töltjük.
Ebből a mennyiségből kb. 5db 200-250ml-es lekvár készül.

Értékeld a receptet

Marcsi (545 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


2 Hozzászólások

  1. Kedves Marcsi :)
    Szuper! Köszönöm a málnalekváros receptet, azonban az még jobb lenne, ha azt is megírtad volna, hogy melyik Dzsemfixet használtad, mert nem mindegy… Köszönettel: Kati

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére