Főoldal / Egytálételek / Medvehagymás paraszt rakott krumpli

Medvehagymás paraszt rakott krumpli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás paraszt rakott krumpli

Medvehagymás paraszt rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 db nagyobb burgonya
  • 4 db tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csípős parasztkolbász
  • 2 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 vödör (85 dkg tejföl)
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika 
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 tk zsemlemorzsa
  • 1 ek vaj
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1/2 dl tej
  • petrezselyem
  • chiliszósz
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplikat és a tojásokat megfőzöm, majd megpucolom és felszeletelem.

Egy serpenyőben megpirítom a felkockázott szalonnát.

Egy hőálló edény aljára kerül a szalonna, erre rákarikázom a krumplit, majd erre a a szeletelt tojások felét, újabb krumpli karikák, majd  a kolbász. Közben fűszerezek.

Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom. A tetejét meglocsolom olajjal, és ízlés szerint fűszerezem.

A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Közben lereszelem a sajtot.

30 perc elteltével kiveszem a serpenyőt, a krumplikra öntök egy kevés tejet, teszek rá vajat, rászórom a sajtot és visszateszem a sütőbe.

A kertben szedek petrezselymet, összevágom. ( természetesen jó a zöldségesnél vásárolt is )

10 perc után átváltok grillfokozatra (200 C fok), és további 10 percig pirítom.

Amikor már szép pirosas barna kiveszem, rászórom a petrezselymet.

Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt annak aki szereti.

Tipp / megjegyzés:
Ma főztem (sütöttem) magamnak egy rakott krumplit. Miután még a medvehagyma korszaka van, és nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére