Főoldal / Torták / Málnazselés csokimousse torta

Málnazselés csokimousse torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Málnazselés csokimousse torta

Málnazselés csokimousse torta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás

A málnás fehércsokis moussehoz:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek. porcukor
  • 2 tk. vaníliaaroma
  • 3,5 dl habtejszín (30 %-os v. Hulala)
  • 5 g zselatin (por)
  • 10 dkg málna (mirelit is jó)

A málnazseléhez:

  • 20-25 dkg málna (mirelit is jó)
  • 5 dkg porcukor
  • 10 g zselatin (por)

A csokoládé moussehoz:

  • 15 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek. porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 g zselatin (por)
  • 3,5 dl habtejszín (30%-os v. Hulala)

A csokoládé ganachehoz:

  • 10 dkg étcsokoládé (70 %-os)
  • 1 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a fehércsokis málnás réteget.

A fehércsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A tojások sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot majd alaposan elkeverjük. Hozzáadunk 1dl tejszínt, a zselatint, és folyamatosan kevergetve, vízgőz felett besűrítjük. A végén hozzákeverjük az olvasztott csokoládét is, majd levesszük a gőzről. Ha kihűlt, kézi habverővel belekeverjük a maradék 2,5 dl tejszín keményre felvert habját. Végül forgassuk bele a málnaszemeket is.

A tortalapról húzzuk l a sütőpapírt, majd a kakaós lapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába.
A tortaformában lévő tésztára öntsük rá az elkészült csokoládékrémet, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a csokoládékrém teljesen megdermedjen.

A málnazselé hozzávalóit egy kisebb lábosban keverjük el, majd főzzük 2-3 percig, hogy a málna összeessen, és a zselatin teljesen feloldódjon benne. (ha mirelit málnát használunk, hagyjuk kiengedni mielőtt összekeverjük a cukorral és a zselatinnal) Vegyük le a tűzről, hűtsük langyosra, majd óvatosan öntsük egy kis méretű 15-18 cm-es folpackkal kibélelt tortaformába és tegyük a fagyasztóba dermedni amíg elkészítjük az étcsokoládés mousse réteget.

Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojások sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a rumaromát, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadunk 1dl tejszínt, a zselatint, és folyamatosan kevergetve, vízgőz felett besűrítjük. A végén hozzákeverjük az olvasztott csokoládét is, majd levesszük a gőzről. Ha kihűlt, belekeverjük a maradék 2,5 dl tejszín keményre felvert habját. Kézi habverővel keverjük bele a habot, így krémes marad, és nem lesz túl kemény.

A hűtőből kivett tortára helyezzük rá a megdermedt málnazselét, majd simítsuk rá az étcsokoládés mousse réteget. Tegyük a hűtőbe 2 órára, hogy szépen megdermedjen.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük. A sűrű csokoládékrémet a torta tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.

A díszítéshez a tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. A felébe beleforgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét. Egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a kétféle habot egymás mellé, majd ízlésesen feldíszítjük vele a torta tetejét. Díszítésnek málnaszemeket, reszelt csokoládét is tehetünk a tetejére.

Málnazselés csokimousse torta 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (678 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére