

Málnazselés csokimousse torta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A málnás fehércsokis moussehoz:
A málnazseléhez:
A csokoládé moussehoz:
A csokoládé ganachehoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a fehércsokis málnás réteget.
A fehércsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A tojások sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot majd alaposan elkeverjük. Hozzáadunk 1dl tejszínt, a zselatint, és folyamatosan kevergetve, vízgőz felett besűrítjük. A végén hozzákeverjük az olvasztott csokoládét is, majd levesszük a gőzről. Ha kihűlt, kézi habverővel belekeverjük a maradék 2,5 dl tejszín keményre felvert habját. Végül forgassuk bele a málnaszemeket is.
A tortalapról húzzuk l a sütőpapírt, majd a kakaós lapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába.
A tortaformában lévő tésztára öntsük rá az elkészült csokoládékrémet, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a csokoládékrém teljesen megdermedjen.
A málnazselé hozzávalóit egy kisebb lábosban keverjük el, majd főzzük 2-3 percig, hogy a málna összeessen, és a zselatin teljesen feloldódjon benne. (ha mirelit málnát használunk, hagyjuk kiengedni mielőtt összekeverjük a cukorral és a zselatinnal) Vegyük le a tűzről, hűtsük langyosra, majd óvatosan öntsük egy kis méretű 15-18 cm-es folpackkal kibélelt tortaformába és tegyük a fagyasztóba dermedni amíg elkészítjük az étcsokoládés mousse réteget.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojások sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a rumaromát, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadunk 1dl tejszínt, a zselatint, és folyamatosan kevergetve, vízgőz felett besűrítjük. A végén hozzákeverjük az olvasztott csokoládét is, majd levesszük a gőzről. Ha kihűlt, belekeverjük a maradék 2,5 dl tejszín keményre felvert habját. Kézi habverővel keverjük bele a habot, így krémes marad, és nem lesz túl kemény.
A hűtőből kivett tortára helyezzük rá a megdermedt málnazselét, majd simítsuk rá az étcsokoládés mousse réteget. Tegyük a hűtőbe 2 órára, hogy szépen megdermedjen.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük. A sűrű csokoládékrémet a torta tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.
A díszítéshez a tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. A felébe beleforgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét. Egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a kétféle habot egymás mellé, majd ízlésesen feldíszítjük vele a torta tetejét. Díszítésnek málnaszemeket, reszelt csokoládét is tehetünk a tetejére.
Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is excellent, let alone the content!
Hello.This article was really fascinating, particularly because I was investigating for thoughts on this topic last week.
Needed to create you this bit of observation to give thanks over again just for the precious solutions you have provided at this time. It was simply particularly generous with people like you in giving unhampered just what many people would’ve offered for an e-book to help with making some profit on their own, especially considering the fact that you might well have tried it if you ever wanted. The inspiring ideas in addition served to become a easy way to realize that most people have similar passion the same as mine to learn many more in terms of this condition. I believe there are numerous more fun instances ahead for many who read carefully your website.