Főoldal / Befőzés / Citromos rumos eperlekvár

Citromos rumos eperlekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Citromos rumos eperlekvár

Citromos rumos eperlekvár

Hozzávalók:

  • 6 kg eper
  • 3,60 kg kristálycukor
  • 2 db citrom leve és héja
  • 2 ek. rum
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A epret megpucoljuk és bő vízben megmossuk. Megszórjuk a cukorral.

(Én minden gyümölcsre úgy számítom, hogy 1 kg gyümölcshöz adok 600 g kristálycukrot.) Miután lecukroztuk az epret, kicsit kézzel összenyomkodjuk és 24 órát állni hagyjuk.

Másnap feltesszük főni, majd mikor forrni kezd, hogy ne fusson ki a fazékból keresztbe tesszük a fakanalat a fazékon. Kb. 60 percig főzzük, akkor már lehet érezni a keverésnél, hogy kezd sűrűsödni. Ekkor belereszeljük a citrom héját és beleöntjük a levét is. Még egy kicsit forraljuk, majd készítünk próbát kis tányéron, hogy mennyire sűrű.

Ha jónak találjuk az állagát, hozzáadjuk a rumot, és már nem főzzük, csak forrón beletöltjük a tiszta üvegekbe. Azonnal ahogy megtöltöttük lezárjuk a üvegeket és fejjel lefelé fordítjuk 10 percre. Majd visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni a asztalon.

Ha kihűlt, betehetjük a kamra polcra.
Ebből az adagból 14 db  350 ml-es üveg készült.

 

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (8 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére