Citrusos-áfonyás hamis sajttorta
Hozzávalók:
A tálaláshoz: (opcionális)
|
|
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A kókusztejet, a joghurtot és a tejfölt egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást és a cukrot, majd elkeverjük. Belereszeljük a citrom és a narancs héját, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és csomómentesre keverjük.
Egy 24-26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát.
Betesszük az előmelegített sütőbe majd 10perc múlva kinyitjuk a sütőt, rászórjuk az áfonyát. A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük és további 30 perc alatt készre sütjük. Amikor már nem folyik a közepe, de még picit remegős, illetve látjuk a szélén, hogy elkezdett színt kapni, elkészült.
Kivesszük a sütőből, majd ha lehűlt, betesszük a hűtőbe és teljesen kihűtjük.
Gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy csak magában kínáljuk.
Állagában és ízében is olyan, mint az igazi sajttorta.
Tipp / megjegyzés:
Citrom és narancshéj helyett/mellett lime héjjal is ízesíthetjük