Főoldal / Főzelékek / Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg zsenge sóskalevél
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 3 db tojás
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Kitépkedjük a sóska levelekből a szárait, hogy ne legyen az ételben zavaró a sok szál.
Megmossuk, lecsepegtetjük és a forró olajba tépkedjük, ahol folyamatosan kevergetve, megfonnyasztjuk.

A tűzről levéve, egy krumplitörővel pépesítjük, így az esetleg bennmaradt szálakat is ki tudjuk venni.
Tűzre visszatéve, meghintjük a liszttel és csomómentesre keverjük.
Felöntjük a tejjel. Megsózzuk, cukrozzuk és folyamatosan keverve felforraljuk.
Tíz percig főzzük.

Tükörtojás feltéttel tálaljuk.
Ennek az ételnek nagyon magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma.

Mentés

Sóskafőzelék 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére