
Elmentem!Káposztafőzelék

Hozzávalók:
- 1 db fejes káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál lisz
- 1 teáskanál őrölt kapor
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 1 evőkanál só
- 4 evőkanál tejföl
|
Elkészítési idő: |
1óra 15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
2 liter, forrásban lévő vízbe öntjük a sót és az őrölt köményt.
1×1 cm–es kockákra vágott káposztát ebben a lében a kapor hozzáadásával, fedő alatt 40 perc alatt puhára főzzük.
A zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk és megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát.
Felengedjük 2 dl hideg vízzel,csomómentesre keverjük és belekeverjük a káposztába.
Tejföllel ízesítjük. Pár perc alatt összeforraljuk.
Feltétnek, saját zsírjára sütött, karikára vágott házikolbászt adhatunk hozzá.
Káposztafőzelék 5.00/5 (1 értékelés)
Nemzetikonyha.hu (78 Recept)A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul.
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.
Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat.
A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak.
Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.
Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban.
Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni.
Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.
Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.
Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.