Főoldal / Tészta ételek / Spenótos ricottás töltött tészta

Spenótos ricottás töltött tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos ricottás töltött tészta

Spenótos ricottás töltött tészta

Hozzávalók:

Paradicsomszószhoz:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 cikk fokhagyma
  • só, bors

Töltelékhez:

  • 350 g ricotta (másfél doboz)
  • 30 dkg spenót
  • 2 cikk fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 10 dkg bacon
  • kb. 25 db óriás kagylótészta
  • 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Először a paradicsomszószt készítjük el. A paradicsom héját lehúzzuk és kockára vágjuk. Ha nincs friss paradicsom készíthetjük konzerv paradicsomból is. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Sűrűre főzzük és a végén hozzáadjuk a apróra vágott bazsalikomot.

Közben feltesszük a vizet forrni a tésztához.

Elkészítjük a tölteléket. A bacont egy kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát. Ezután beletesszük az apróra vágott spenótot és megfűszerezzük. Ha a spenót összefonnyadt belekeverjük a ricottát és ezzel kész is a töltelék.

Ha forr a víz, megfőzzük benne a tésztákat. Nem kell nagyon puhára főzni. A kifőtt tésztákat megtöltjük a spenótos töltelékkel.
Egy közepes sütőedénybe beleöntjük a paradicsomszósz felét, és erre ültetjük a megtöltött kagylótésztákat. A tetejére ismét paradicsomszósz kerül, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt összesütjük.

Jó étvágyat kívánok!

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére