Főoldal / Kelt tészták / Pani Popo – kókuszos kalács

Pani Popo – kókuszos kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pani Popo – kókuszos kalács

Pani Popo - kókuszos kalács

Hozzávalók:

A kalácshoz:

  • kb. 36 dkg liszt (nálam 45 dkg)
  • 1 és 1/2 tk. szárított élesztő
  • 0,6 dl langyos víz
  • 1 ek. cukor
  • pici só
  • 1 ek. szőlőmag olaj (nálam olíva)
  • 2 dl kókusztej

A felöntéshez:

  • 2 dl kókusztej 
  • kb. 8 dkg cukor (ízlés szerint) vagy más édesítőszer

A krémhez:

  • 2 dl kókuszkrém (sűrűbb, mint a kókusztej, de az is jó lehet bele)
  • kb. 8 dkg cukor
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 1 rúd vanília
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felhabosodni. A mixer táljába öntjük, hozzáadjuk a kókusztejet, az olajat, a lisztet és a sót. Dagasztóhoroggal elkezdjük összedolgozni a tésztát. Szükség szerint adjunk még hozzá lisztet. (nekem kellett bele még egy kicsi) Szép hólyagosra dagasztjuk a tésztát, majd letakarva kétszeresére kelesztjük.

Elkészítjük a krémet, ami nagyon egyszerű, a kókuszkrémet egy kisebb fazékban feltesszük melegedni, hozzáadjuk a cukrot. Meg lehet kóstolni és ízlés szerint még adni hozzá. Egy kevés kókuszkrémet csomómentesre keverünk az étkezési keményítővel. Hozzáadjuk a felforrt kókuszkrémhez és pár percig kevergetve besűrítjük. Ilyenkor még folyós, de ahogy hűl, besűrűsödik. A legvégén a vaníliarúd kikapart magjait is hozzáadjuk.

A megkelt tésztát 10 darabra osztjuk. (de tetszés szerint lehet többre vagy kevesebbre is)

Egy lyukas közepű tortatálat megspriccelünk olajjal, minden tésztagombócot kinyújtunk kicsit, krémet teszünk a közepébe és becsomagoljuk. Egymás mellé rakosgatjuk őket.

Mindegyik tetejét megszórjuk pici barna cukorral. Duplájára kelesztjük, majd 180 fokos sütőbe tesszük.

Amikor már félig megsült rálocsoljuk a cukorral elkevert kókusztej felével, a másik felét 10 perc múlva öntjük rá, és készre sütjük.(kb. 35-40 perc alatt sül meg)

Langyosan és hidegen is finom.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére