
Elmentem!Alföldi paradicsomos káposzta

Hozzávalók:
- 1 kg savanyított káposzta
- fél kg disznó hús
- 4 db csirke comb
- 1 paradicsom konzerv nagy
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mokkás kanál majoránna
- 8 szem fekete egész bors
- 2 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál piros őrölt paprika
- 1 evőkanál vegeta
- 1 mk. csapott kanál só
|
Elkészítési idő: |
1óra 45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A káposztát jól kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú.
A fazék aljára két maréknyi káposztát teszünk, erre tesszük a meg tisztított csirke combokat, és a fűszereket, majd ismét káposzta, és erre a kis darabokra vágott disznó hús. Végül a maradék káposztával be fedjük rá öntjük a vizet,és takarék lángon 1 és fél órát főzzük.
Majd a zsírból és a lisztből aranybarna rántást készítünk, ebbe tesszük a piros őrölt paprikát, majd a káposztára öntjük.
Ezután az 1 nagy paradicsom konzervet bele kanalazzuk, kissé meg keverjük, és jól össze forraljuk.
Lehet tálalni!
Lakics Gabriella Anna (62 Recept)Az életben,sosem itélj el másokat.Mert ki tudja még a sors mit adhat neked!!!
Elváltam,két felnőtt gyermekem és 3-rom saját,és 3rom örökölt unokám van.Második házasságban élek,pároméval együtt 6-unkának vagyunk boldog nagyszülei.