Fokhagymás paradicsomos sajtos chilis tészta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni.
Közben a fokhagymát és petrezselymet aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombát és a jégsalátát szeletelem, az újhagymát és chilit karikára vágom.
Olívaolajon a hagymát dinsztelem, rádobom a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezem, rálocsolom a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverem, locsolok rá ketchupot, és chiliszószt, rászórom a salátát, újhagyma zöldjét, és a petrezselymet.
Tálaláskor morzsolok rá sajtot, és teszek rá egy petrezselyemlevelet.
Tipp / megjegyzés:
Ez egy nagyon egyszerű, relatíve gyors, s nagyon ízletes olasz étel. Amiben egy kicsit változtattam rajta, hogy parmezán, vagy mozzarella helyett egy roquefortot használtam, ami dél-franciai sajt. Így tulajdonképp egy mediterrán tésztát kreáltam.