Főoldal / Tészta ételek / Fokhagymás paradicsomos sajtos chilis tészta

Fokhagymás paradicsomos sajtos chilis tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás paradicsomos sajtos chilis tészta

Fokhagymás paradicsomos sajtos chilis tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 1 db nagy csiperkegomba
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 levél jégsaláta
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • oregáno
  • bazsalikom
  • ketchup
  • chiliszósz
  • 1 dl vörös bor 
  • 5 dkg roquefort sajt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni.

Közben a fokhagymát és petrezselymet aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombát és a jégsalátát szeletelem, az újhagymát és chilit karikára vágom.

Olívaolajon a hagymát dinsztelem, rádobom a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezem, rálocsolom a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverem, locsolok rá ketchupot, és chiliszószt, rászórom a salátát, újhagyma zöldjét, és a petrezselymet.

Tálaláskor morzsolok rá sajtot, és teszek rá egy petrezselyemlevelet.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy nagyon egyszerű, relatíve gyors, s nagyon ízletes olasz étel. Amiben egy kicsit változtattam rajta, hogy parmezán, vagy mozzarella helyett egy roquefortot használtam, ami dél-franciai sajt. Így tulajdonképp egy mediterrán tésztát kreáltam.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére