Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Fűszeres sült cékla

Fűszeres sült cékla

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fűszeres sült cékla

Fűszeres sült cékla

Hozzávalók:

  • 2 db cékla
  • oregánó
  • színes bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek méz
  • 2-3 ek olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A céklát jó alaposan megmosni, és négyfelé vágni.

Egy jénai tálba helyezni egymásmellé, majd ízlés szerint megszórni oregánóval, színes borssal és egy pici sóval.

A citromlevet, a mézet és az olíva olajat jól kikeverni majd a céklák tetejére kanalazni.

A jénai tálat alufóliával lefedni, és előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütni. Még melegen megpucolni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a fennmaradó ízesített olíva olajjal meglocsolni.
Kitűnő köretként, salátaként, de akár csak önmagában is fogyasztható.

Értékeld a receptet

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére