Főoldal / Reform ételek / Zöldséges lepény

Zöldséges lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges lepény

Zöldséges lepény

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg mascarpone
  • 10 dkg ricotta
  • 1 db tojás
  • 5 dkg sajt (parmezán, edami…)
  • 2-3 szelet sonka
  • paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • őrölt bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockára, a fokhagymát vágjuk nagyon apróra.

Egy serpenyőbe forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit. Szórjuk meg sóval, őrölt borssal, keverjük alaposan össze, majd pároljuk félpuhára. Ekkor tegyük hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk még pár percig, hogy a cukkini azért roppanós maradjon.

A mascarponét, a ricottát, a reszelt sajtot, és a tojást, ízlés szerint sózzuk, majd óvatosan keverjük hozzá a megpárolt cukkinit, és hagyjuk kihűlni.

Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Ezután tekerjük ki a papírból, majd vágjuk félbe, és helyezzük egymás tetejére. Az így kapott tésztalapot, vágjuk négy egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1-1,5 cm-re éles késsel vágjuk kicsit be a tésztalapot. (vigyázzunk nehogy átvágjuk az egész tésztát, éppen csak egy kicsit vágjunk bele. így szép magasra feljön majd sütéskor a leveles tészta)

Az előzőleg elkészített cukkinis tölteléket kanalazzuk a tészta közepére, majd csipkedjük rá a sonkát, és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb az elkészült lepényeket. (én a tepsivel együtt betettem a fagyasztóba 10 percre az előkészített tésztát, de ez el is hagyható)

Helyezzük a tepsit forró sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük a lepényeket szép pirosra, ropogósra.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni az elkészült lepényeket. Ízlés szerint salátát is kínálhatunk hozzá, de anélkül is nagyon finom, laktató.

Értékeld a receptet

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére