Főoldal / Desszertek / Málnás Túró Rudi pohárkrém

Málnás Túró Rudi pohárkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás Túró Rudi pohárkrém

Málnás Túró Rudi pohárkrém

Hozzávalók:

8-10 főre

A kakaós piskótához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás

A málnás réteghez:

  • 40 dkg málna (mirelit)
  • 8 dkg cukor (ízlés szerint)
  • pár csepp citromlé
  • 4-5 ek. víz

A túrókrémhez:

  • 40 dkg natúr krémtúró (pl: Lidl)
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1 dl víz

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • csoki forgács
  • málnaszemek
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.

Simítsuk vékonyan egy sütőpapírral bélelt tepsire, tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 10-12 perc alatt süssük meg.
Hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a málnás réteget.
A málnát tegyük egy kisebb lábosba, adjuk hozzá a vizet, a citromlevet és ízlés szerint cukrot. Alacsony hőfokon melegítsük, míg szétesnek a málnaszemek, és kicsit besűrűsödik. (pont mintha lekvárt készítenénk)
A tűzről levéve, passzírozzuk át egy sűrű szitán, hogy a magokat kiszűrjük belőle. Így egy sűrű de még kicsit folyós málnapépet kapunk. Tegyük félre.

A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint és időnként megkeverve hűtsük ki.
A krémtúrót keverjük össze a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével. Adjuk hozzá a langyosra hűlt zselatint és keverjük el benne alaposan.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk a túrós krémhez.

Vegyünk elő 8-10 poharat (attól függően, hogy mekkora adagokat készítünk és rétegezzük bele a desszertet.
Minden pohár aljába tegyünk piskóta darabokat, rá a túrós krémből, majd 1-1 evőkanál málnaszószt, és újra piskóta darabokat.
Töltsük fel a poharat a túrókrémmel, aminek a tetejére lezárásként málnaszósz kerül.

Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe, majd tejszínhabbal, málnaszemekkel és csokiforgáccsal díszítve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Torta formájában is elkészíthetjük, ebben az esetben a málnazselébe 5 g zselatint  főzzünk bele.

Mentés

Mentés

Málnás Túró Rudi pohárkrém 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére