Főoldal / Desszertek / Málnás Túró Rudi pohárkrém

Málnás Túró Rudi pohárkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás Túró Rudi pohárkrém

Málnás Túró Rudi pohárkrém

Hozzávalók:

8-10 főre

A kakaós piskótához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás

A málnás réteghez:

  • 40 dkg málna (mirelit)
  • 8 dkg cukor (ízlés szerint)
  • pár csepp citromlé
  • 4-5 ek. víz

A túrókrémhez:

  • 40 dkg natúr krémtúró (pl: Lidl)
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1 dl víz

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • csoki forgács
  • málnaszemek
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:10 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.

Simítsuk vékonyan egy sütőpapírral bélelt tepsire, tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 10-12 perc alatt süssük meg.
Hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a málnás réteget.
A málnát tegyük egy kisebb lábosba, adjuk hozzá a vizet, a citromlevet és ízlés szerint cukrot. Alacsony hőfokon melegítsük, míg szétesnek a málnaszemek, és kicsit besűrűsödik. (pont mintha lekvárt készítenénk)
A tűzről levéve, passzírozzuk át egy sűrű szitán, hogy a magokat kiszűrjük belőle. Így egy sűrű de még kicsit folyós málnapépet kapunk. Tegyük félre.

A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint és időnként megkeverve hűtsük ki.
A krémtúrót keverjük össze a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével. Adjuk hozzá a langyosra hűlt zselatint és keverjük el benne alaposan.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk a túrós krémhez.

Vegyünk elő 8-10 poharat (attól függően, hogy mekkora adagokat készítünk és rétegezzük bele a desszertet.
Minden pohár aljába tegyünk piskóta darabokat, rá a túrós krémből, majd 1-1 evőkanál málnaszószt, és újra piskóta darabokat.
Töltsük fel a poharat a túrókrémmel, aminek a tetejére lezárásként málnaszósz kerül.

Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe, majd tejszínhabbal, málnaszemekkel és csokiforgáccsal díszítve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Torta formájában is elkészíthetjük, ebben az esetben a málnazselébe 5 g zselatint  főzzünk bele.

Mentés

Mentés

Málnás Túró Rudi pohárkrém 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (573 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


egy Hozzászólás

  1. Nagyon jól néz ki, ez lesz a következő amit kipróbálok. A túró rudi tortát már elkészítettem az is nagyon finom lett.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére