Főoldal / Hal ételek / Rántott harcsafilé

Rántott harcsafilé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott harcsafilé

Rántott harcsafilé

Hozzávalók:

  • 1 db harcsa kifilézve
  • a hal végéből patkók
  • 1 db harcsa máj
  • 20 dkg prézli
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál só
  • 3 dl étolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Felütjük a tojásokat és felverjük. Besózzuk a harcsa filéket és a patkókat, majd 15 percig állni hagyjuk.

Bepanírozzuk: először lisztbe, majd tojásba és végül prézlibe forgatjuk őket.

Közép melegre hevített olajba, óvatosan beletesszük a panírozott halakat. Közepes lángon, fedő nélkül sütjük.
Megfordítás után, a másik felét is pirosra sütjük.

A visszamaradt tojásos prézli morzsát is össze lehet gyúrni és kis rudacskákban így kisütni.

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére