Ropogós diós
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket félkemény, majd a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, majd minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet a legvégén. Fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy 30*20-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát,és 180fokra előmelegített sütőben kb.20percig közepes lángon sütjük (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
A krémhez a tejet feltesszük melegedni.A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy keveset a melegedő tejből, és csomómentesre kikeverjük.
A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe ,és sűrű kavargatás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha elkészült, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
Ha már langyos, hozzáadjuk a margarint és óvatosan elkeverjük benne.
A kihűlt vaníliakrém 3/4-ed részét a tésztára kenjük, ezután a krém tetejét kirakjuk háztartási keksszel.
A maradék krémbe belekeverjük a kávét, és a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk.
A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra puhul meg teljesen.