Képviselőfánk III
Hozzávalók:A tésztához:
A vaníliakrémhez:
|
|
Elkészítés:
A tűzhelyt bekapcsoljuk 220 fokra.
A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük kevergetve, amíg elválik a tészta az edény falától.
Kevergetve langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban felvisszük a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel mielőtt a sütőbe tennénk.
Betesszük a sütőbe, és 30 percig nem nyitjuk ki az ajtaját, különben összeesik a tészta. A hőfokot 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük a fánk tésztákat.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, így hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni.
Jó ropogós tészta lesz.
Ha kihűltek, a kalapjukat levágjuk és a belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
Elkészítjük a krémet.
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel, és a tojássárgájával simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk, folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
A tejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a tejszín és a fánk kalapja.
Porcukorral enyhén meghintve kínáljuk.