Főoldal / Desszertek / Drazsé szelet

Drazsé szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Drazsé szelet

Drazsé szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás sárgája
  • 4 deka cukor
  • 8 deka olvasztott margarin
  • 4 tojás fehérje
  • 6 deka cukor
  • 12 deka liszt 
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 7 deci tej
  • 1 doboz mascarpone
  • 2 tojás fehérje
  • 15 deka cukor
  • 1 cs. mazsolás drazsé
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojás sárgáját a cukorral, és a puha margarinnal habosra kikeverem.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, és a sárgájához adom.

A lisztbe vegyítem a sütőport, és a masszába keverem.

Sütőpapiros sütőlapon 170-180 fokon megsütöm.

Amikor meghűlt 3 egyenlő részre felvágom.

Elkészítem a krémet.

A vaníliás pudingot a tejjel megfőzöm. Amikor kihűlt hozzáadok egy doboz mascarponét.

A tojás fehérjét gőz felett cukorral felverem, és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez adok. A többi a tészta tetejének díszítésére kell.

A lapokat a krémmel összetöltöm, és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórok.

A legfelső lapot habbal és drazséval díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


egy Hozzászólás

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére