Főoldal / Szárnyas Ételek / Rántott csirkemell és karfiol bulgurral

Rántott csirkemell és karfiol bulgurral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rántott csirkemell és karfiol bulgurral

Rántott csirkemell és karfiol bulgurral

Hozzávalók:

  • 60 dkg karfiol
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 bögre bulgur
  • bors
  • 1 teáskanál köménymag

A panírozáshoz:

  • 15 dkg zsemle morzsa
  • 3 db tojás
  • 5 evőkanál liszt

A sütéshez:

  • 4 dl étolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő sós, borsos, köménymagos vízben roppanósra főzzük.

A bulgurt leöblítjük és feltesszük főni dupla mennyiségű vízben. Sózzuk,borsozzuk. Lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a karfiol és a bulgur, felszeleteljük a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és bepanírozzuk. Lisztbe, felvert tojásba és végezetül zsemlemorzsába forgatjuk.

Ha meg főtt a karfiol rövid ideig hagyjuk hűlni,majd szintén bepanírozzuk.

Forró olajban aranysárgára sütjük.

Ha megfőtt a bulgur és kisültek húsok, és a karfiol rózsák tálalunk.

Tálalásnál a tányérra teszünk a bulgurból, a rántott csirkemellből és a karfiolból is.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Szekeres Lajosné Klári (3 Recept)

Szeretek sütni főzni befőzni szenvedélyem a gasztronómia. Szeretem magam meg méretni versenyeken.3 alkalommal kaptam meghívást a MTA Család-Barát magazin élőadásába ,hogy süssek,főzzek mint a receptverseny győztese. Több gasztronómiai újságban és szakácskönyvben jelennek meg receptjeim .


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére